<< Terug naar Uw Zoekresultaat

WTW filters: welke Filterklasse?


WTW-filterSnel levert WTW filters in twee verschillende filterklassen: G3 en M6.


Filterklasse G3 wordt door de meeste fabrikanten van WTW-units voorgeschreven als de minimale filterklasse. G3 filters zijn zogenaamde groffilters; ze houden relatief grote stofdeeltjes tegen om het hart van de unit, de warmtewisselaar, te beschermen tegen indringend vuil. Wanneer de warmtewisselaar "volloopt" zal het deels zijn functie verliezen. Dit betekent dat uw unit minder effectief (lees: minder kostenbesparend) zal werken. Het belang van schone filters is dus groot. Uw unit behoudt zijn conditie. Kijk hier voor onze beste aanbiedingen.

Vergelijking Filterklassen
                                                                                                                                                                          bron: Brink Climate Systems
Een M6 filter houdt naast de grovere stofdeeltjes ook fijnere stofdeeltjes tegen (zo'n 99% ten opzichte van ca. 95% voor een G3 filter). Het voordeel: minder stof in uw interieur. Optisch: minder stof op uw meubels, maar misschien nog wel belangrijker: u ademt minder stofdeeltjes in. Vooral mensen die hiervoor gevoelig zijn kunnen baat hebben bij een M6 filter.

Wanneer u G3+M6 filters bestelt ontvangt u zowel een G3 filter als een M6 filter. Het G3 filter plaatst u voor de uitstromende lucht. Het M6 filter plaatst u voor de binnenkomende lucht. Dit verschilt per merk, type en uitvoering. In de handleiding van uw WTW-unit vindt u hier meer informatie over. Komt u er niet uit, schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u online of telefonisch assisteren bij het vervangen van uw filters!Wanneer u uw merk en type WTW-unit heeft geselecteerd kunt u de keuze maken tussen filterklasse G3+G3, G3+M6 en M6+M6 WTW filters.Download ons plaatsings-advies hier. Zoek & Vind | WTW-filterSnel.nl