Hoe vervang ik mijn WTW filters?

Onderstaande YouTube instructievideo laat mooi zien hoe u uw WTW filters vervangen kunt, in dit geval van een Zehnder JE Stork Air WHR 930 unit. Belangrijk is dat u de stekker uit het stopcontact haalt alvorens de filterhouders uit de unit te trekken! Doet u dit niet dan blijven de ventilatoren draaien waardoor stof en ongedierte vanaf de filters de warmtewisselaar in worden gezogen. En dat is iets wat u nou toch net wilt voorkomen!

Download ons plaatsings-advies hier.
Zoek & Vind | WTW-filterSnel.nl


 

Wanneer moet ik mijn WTW filters vervangen? Deze vraag wordt ons dagelijks gesteld. Een eenduidig antwoord is hier eigenlijk niet op te geven. De fabrikanten (als Stork Air en Brink) van ventilatie units adviseren om doorgaans tweemaal per jaar de filters te vervangen om de juiste werking van de WTW unit (lees: de warmte wisselaar) te kunnen garanderen.

Onze mening is dat de vervang frequentie afhankelijk is van uw omgeving. Woont u in een rustige nieuwbouwwijk dan is vervangen minder vaak nodig dan wanneer u bijvoorbeeld in een druk stadscentrum woont of naast een snelweg, station of busbaan. Ook het jaargetijde is van belang: in het voorjaar zitten er veel pollen in de lucht bijvoorbeeld.

Ons advies is om 1 keer per maand uw WTW filters eens uit de unit te trekken (eerst de unit uitschakelen dus!) en deze te beoordelen. Zijn uw WTW filters donkergrijs of zelfs zwart, dan vervangen. Een klusje van 5 minuten dat zo is geklaard. Een kind kan de was doen!

Op basis van onze uitgebreide klantervaring ligt de gemiddelde vervangfrequentie op 4x filters vervangen per jaar.

En laten we eerlijk zijn, met onze scherpe prijzen is de eerste stap naar het regelmatig filters vervangen al gauw gezet: waarom bezuinigen op filters als u hiermee uw uw ventilatie unit en uw gezondheid in goede conditie houdt? Tijdig WTW filters vervangen dus!