Het Belang van schone WTW Filters in de Winter

WTW Filters: Uw Warmte Terug Win installatie werkt voor u, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. 

 

Als schema warmtewisselaarde buitentemperatuur weer gaat dalen dan gaat uw balansventilatiesysteem weer doen wat hij moet doen: Warmte Terug Winnen! In het hart van uw WTW-unit zit de warmtewisselaar; een honingraat-achtige box die voorzien is van een groot aantal ingenieus gepositioneerde "lamellen". In deze warmtewisselaar vindt warmte-overdracht plaats. De frisse buitenlucht die aangezogen wordt door de ventilator wordt door een deel van de lamellen gevoerd. Tegelijkertijd wordt de warme "gebruikte" lucht uit uw interieur via het andere deel van de lamellen naar buiten afgevoerd. Deze aan- en afvoerkanaaltjes zitten "om en om". De retourlucht draagt hierbij warmte af aan de binnenkomende lucht.

Uw balansventilatiesysteem is een effectief systeem. Mits goed ingeregeld kan het rendement oplopen tot maar liefst 95%! Het WTW-systeem dient zo meerdere doelen.


U spaart het Milieu

Dankzij de WTW-installatie gebruikt u minder gas. De voorverwarmde kubieke meters verse lucht hoeven niet meer door uw CV opgewarmd te worden tot de gewenste interieurtemperatuur. Uw thermostaat zal eerder in werking treden.

 

U spaart...

Naast het feit dat u het mileu spaart, bespaart u dus ook in uw portemonnee. U bespaart namelijk vele kubieke meters gas!

U bent altijd voorzien van Frisse Lucht

Frisse lucht is belangrijk voor uw gezondheid en uw welzijn. Te weinig verse lucht kan klachten veroorzaken als luchtwegirritaties, hoofdpijn en allergieën. Uw WTW-installatie werkt continu om u te voorzien van verse lucht.

Op de website Mijnbalansventilatie.nl kunt u meer informatie vinden over warmteterugwinning. Bijvoorbeeld over het belang van ventilatie of over de werking van balansventilatie, geïllustreerd middels een duidelijk filmpje. Tevens wordt hier het belang van het tijdig vervangen van de WTW filters onder de aandacht gebracht. Uw ventilatie-unit presteert immers minder goed met vervuilde volle filters.

Wellicht ten overvloede, maar onderstaand een overzicht van de geadviseerde standen van uw driestandenschakelaar:
 

1- Uithuis/nacht stand (dus ook vakantie!)

2- Overdag/bezoek stand

3- Douche/kook stand

 

Wij wensen u een Frisse Winter toe! (met onze schone WTW filters ;).